Når du er på denne side, er det sikkert fordi, du overvejer at lægge nikotinen på hylden. Måske har du besluttet dig. Måske ville du ønske, at du allerede var nikotinfri, men oplever at det er svært. Du er allerede godt i gang bare ved at læse her.
Få vedvarende støtte
Vi vil gerne støtte dig over den periode, hvor du er i gang med at blive nikotinfri. Derfor tilbyder vi at ringe til dig undervejs i dit nikotinstop. På den måde har du altid nogen, der hjælper dig med at se dine ressourcer og succeser, både når det går godt og skidt.
Vi aftaler fra gang til gang, hvornår du synes, at vi skal ringe igen. Du bliver ringet op af en professionel stoprådgiver, der er trænet i at støtte andre, og forløbet er gratis. Ring 80 31 31 31 for at komme i gang.
Støtte til din partner
Hvis din partner er afhængig af nikotin, kan han eller hun også blive ringet op undervejs i sit nikotinstop. Vi har tavshedspligt, og vi taler ikke med din partner om dit nikotinstop eller omvendt. Han eller hun bliver ringet op af en professionel stoprådgiver, der er trænet i at støtte andre, og forløbet er gratis.
Din partner kan ringe til 80 31 31 31 for at komme i gang.
Se videoer
Se Kræftens Bekæmpelses videoer med andre gravide, der er blevet nikotinfri. Der er også tips til at blive nikotinfri og informationer om, hvordan rygning og nikotin skader baby.
Hent pjecen Røgfri Graviditet
Læs Sundhedsstyrelsens pjece om, hvorfor nikotinstop er godt for barnet.
Måske kan du bruge nedenstående:
Mange synes, det er rart at snakke med en udenforstående. Også selvom de på en måde har mest lyst til at holde deres tanker og følelser for sig selv.
Stopliniens rådgivere er her for at støtte dig, der hvor du er. Vi forstår, at du måske står i en svær situation. Det er dig, der bestemmer, hvad der skal ske og hvornår. Ring til os på 80 31 31 31. Vi har åbent mandag-torsdag 10-20, og fredag 10-16. Eller send en SMS med teksten ’Rygestop’ til 1231. Så ringer vi til dig.Du ved sikkert, at rygning er skadeligt for barnet. Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at blive røgfri.
Heller ikke selvom du er nogle uger eller måneder henne eller måske snart skal føde. Men jo tidligere du bliver røgfri, des bedre.
Måske føler du, at cigaretterne er ekstra nødvendige for at håndtere følelser og stress netop nu. Det kan føles som om, rygning generelt hjælper på stress, fordi kroppen har vænnet sig til at få nikotin. Men faktisk dæmper cigaretten bare nikotinabstinenserne.
Nogle uger efter at du er blevet røgfri, er du helt fri for den form for stress.
I starten af rygestoppet kan du opleve abstinenser. Selvom det kan føles hårdt, er det vigtigt at sige, at abstinenserne ikke skader barnet.
Planlægning er godt. Fx kan du aftale med dig selv, hvad du vil gøre, når du får lyst til at ryge. Det kan være at lave en kort vejrtrækningsøvelse, tage noget at spise eller bruge hænderne. Når du er gravid, anbefaler vi, at du undgår nikotinerstatning. Hvis du oplever, at du ikke kan blive røgfri uden, bør du tale med din læge, før du bruger fx nikotintyggegummi.
Måske føler du dig meget alene med dine tanker og følelser. Det kan føles forkert at have lyst til en cigaret, og måske prøver du at skjule, når du ryger. Hvid du ringer til Stoplinien, har du en af dele dine tanker med. Vi taler med mennesker i mange forskellige situationer, og vi ved, at det er helt normalt at have det ambivalent med at blive røgfri. Vores nummer er 80 31 31 31.